Calculator IMC

IMC Calculator

IMC – Indicele de masa corporala

Calculatorul pentru IMC  sau BMI (Body Mass Index) este un instrument online, gratuit, cu care poti afla foarte simplu care este, pentru tine, greutatea corecta si sanatoasa.

Calculate
Metric Imperial
Your Body Mass Index is
?
These calculations are based on averages.

Cum functioneaza calculatorul pentru IMC?

IMC-ul (Indicele de masa corporala) reprezinta formula care calculeaza nivelul de grasime corporala, luand in calcul greutatea si inaltimea. Calculatorul pentru IMC relationeaza cei doi parametrii pentru a obtine o cifra denumita IMC (cunoscuta si ca BMI) si exprimata in kg/m2.

Cum interpretez rezultatul calculatorului pentru IMC?

Indicele de masa corporalaul este un numar care se obtine luand in calcul inaltimea si greutatea. Cu ajutorul unui tabel, poti interpreta rezultatul pentru a afla daca ai o greutate normala sau daca, din contra, ai un exces de greutate, suferi de supraponderabilitate sau de subponderabilitate.

Cat este de fiabil calculatorul de IMC?

Calculatorul pentru indicele de masa corporala iti confera o valoare aproximativa. Asadar, este bine sa ai mereu i vedere ca acesta este un rezultat orientativ care nu va inlocui niciodata acuratetea unuia conferit de un cadru medical profesional. Daca iti doresti sa afli o valoare exacta a masei corporale, te sfatuim sa consulti un medic sau un nutritionist.